coachingsreis

Met welke vragen komen mensen hier?

11-07-2017 |

De ervaring leert dat mensen die kiezen voor een coaching reis naar Toscane behoefte hebben om zich volledig te concentreren op hun vraagstuk, in alle rust keuzes te maken en snel resultaat willen. Mensen komen hier omdat ze ‘vast’ zitten, duidelijk niet gelukkig zijn in hun huidige situatie. Er is meer graafwerk te doen om tot de kern te komen. En natuurlijk kun je met deze vragen ook in Nederland aan de slag. Het proces duurt dan wel langer, de impact is vaak minder groot en minder ontspannen. Vraagstukken waar mensen mee aan de slag gaan tijdens hun coaching reis zijn bijvoorbeeld:

– loopbaanontwikkeling
– burn-out, ervoor of erna
– re-integratie/verlies van baan
– gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheid
– balans tussen werk en privé
– conflictsituaties op het werk

Coachingsreis: even weg van de werkplek

Door weg te zijn van zowel de werkplek als privé is er de focus op de vaak noodzakelijke verandering. Geen afleidingen, geen thuisfront dat zorg vraagt of urgente situaties op het werk die aandacht vragen. Daarnaast zijn er geen mensen uit de omgeving die ‘meedenken’ en tegelijkertijd de keuzes misschien beïnvloeden. Er is tijd om alleen te reflecteren en bewust te kiezen.

De kans dat we in een paar dagen tijd een zeer bevredigend resultaat kunnen boeken is groot. We kunnen de diepte in. De coachee hoeft na de coachingssessie niet weer terug naar de werkplek waar vaak andere prioriteiten op hem of haar liggen te wachten. Want helaas is dan vaak het effect van de coachingssessie alweer verminderd.

De coachingssessie duurt zo lang als nodig is. Meestal is dit ongeveer drie uur. Ik zit er niet met de stopwatch naast. We hoeven het proces niet te onderbreken omdat de tijd om is, een luxe voor alle partijen. Vaak bespreken we in de avond de inzichten die zijn opgedaan tijdens de coachingssessie in de ochtend. De coachee staat centraal en krijgt alle aandacht, ruimte en tijd!

Kortom, genoeg argumenten waarom u ervoor kunt kiezen een medewerker richting Italië te laten reizen voor coaching.

Lees hier de nieuwsbrief voor professionals die binnen de organisatie betrokken of verantwoordelijk zijn voor het HR-beleid.

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist