Mirjam Boot

Comfortabel ongelukkig…

10-06-2022 |

Het gedoe begon al op de eerste dag van mijn reis door Australië, ik moest me om 5.30 uur melden bij het verzamelpunt in het centrum van Sydney. En geloof me dat is nu niet echt mijn tijdstip. Ik zie me nog staan…Iedereen om mij heen was vrolijk en uitgelaten en ik was chagrijnig bij het vooruitzicht dat ik de hele organisatie uit handen had gegeven. Tja, ik had me laten overtuigen dat wanneer ik veel van Australië wilde zien ik dat vooral georganiseerd moest doen…

Een paar weken lang werd voor mij alles geregeld en had ik zelf niets meer in te brengen. Iedere dag werd er bepaald waar we gingen eten, waar we sliepen, hoe laat weer vertrekken, je kent het misschien wel…
En mijn humeur werd er hierdoor niet beter op. Maar dat wist ik uitstekend te verhullen en ik deed heel leuk en gezellig mee.

Het was allemaal heel comfortabel maar ik was niet gegelukkig.

En als ik naar de verhalen luister van de mensen die naar Toscane komen is comfortabel ongelukkig vaak een thema. Dat kan gaan over een baan, huis/plek van leven, gedrag, relaties. En het comfortabele heeft vaak betrekking op de zekerheid waar we lastig afstand van kunnen nemen. Dat werkt als een soort handrem. Want door een verandering aan te gaan raken we tegelijkertijd ook een voordeel kwijt.

Daarom ligt de focus in het begin altijd op het verlangen, wat wil je? Vervolgens onderzoeken we wat je kunt en tenslotte komt de vraag aan de orde: Wat kan er?. En dan blijkt er gelukkig toch weer meer te kunnen dan je aanvankelijk had gedacht.

Op de heuvel in Toscane hebben we alle tijd en ruimte om je belemmeringen en overtuigingen onder de loep te nemen. En in een paar dagen heb je dan je antwoorden op vragen waar je misschien al lange tijd mee rondloopt.

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist