Kun je geen sabbatical nemen?

19-05-2022 |

Weet je het echt heel zeker? Kun je niet gewoon een sabbatical nemen? En je huis een jaartje in de verhuur doen? Maar verbrand je dan niet al je schepen achter je? En je moeder met Alzheimer…hoe doe je dat dan?

Zomaar wat opmerkingen en vragen toen ik jaren geleden besloot richting Italië te gaan. Ik had m’n baan opgezegd, m’n huis verkocht en klaar voor vertrek. Een hele stap als ik zo terugkijk.

En, hoe lief ook bedoeld, als het aan de vragenstellers had gelegen had ik nu waarschijnlijk nog in Groningen gewoond. En zo gaat het vaak bij veranderingen… Dan heb je net besloten dat je het anders gaat doen (gedrag, baan, partner, huis, etc) komt de omgeving in vol ornaat aanzetten om jou weer terug te krijgen in het oude patroon. Niet omdat het goed voor jou is maar wel omdat al die veranderingen veel onrust, onduidelijkheid en onzekerheid geven, ook voor hun. Ook zij gaan de verandering ervaren.
‘Zeker op cursus geweest…’ is een veel gehoorde opmerking als je anders doet dan ‘normaal’. Er bekruipt je misschien zelfs een schuldgevoel voor de verandering die je in gang hebt gezet. En voordat je het weet sta je jouw keuze te verklaren en uit te leggen…

Het gaat hierbij ook niet over goed of fout maar wel een proces waar we tegenaan lopen. En om er voor te zorgen dat je verandering stand houdt nemen we In Italië tijdens het coachingstraject de reacties van je omgeving ruimschoots onder de loep. Wat verwacht je hoe de mensen om je heen zullen reageren? Wat is een effectieve reactie? Waar word je verleid om terug te keren in je oude patronen? Kortom, je omgeving managen is onderdeel van de coaching.

Wil je meer weten over een traject in Toscane? Kijk op de site: https://lnkd.in/eV-z2NZ

#coaching #coachingbuitenland #invloedvandeomgeving #casadimirjam

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist