Wat voor coach ben je? Life coach? Loopbaancoach? Of…

07-12-2018 |

Wat voor coach ben je? Een life coach, executive coach, wandelcoach, loopbaancoach, ondernemerscoach, vrouwencoach…en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn er namelijk nogal wat. In totaal kwam ik op rond de 40 type coaches. En het zullen er vast nog veel meer zijn. Zie daar maar eens uit te komen…

Persoonlijk krijg ik langzamerhand moeite met het woord coach. En dan vooral met alle specialisaties die ik tegenkom. Want ja, ik voel me dan bijna gedwongen om ook een keuze te maken. En heel eerlijk gezegd, dat doe ik liever niet. Ik snap ook dat het voor diegene die op zoek is naar een coach het een stuk makkelijker maakt om te kiezen.

Voor mij is het aller belangrijkste dat ik je help jouw doelen te behalen. Dat ik je handvatten aan kan reiken. Dat je zicht krijgt op je patronen. Dat je een sparringpartner hebt waar je je issues mee kunt delen en samen mee kunt onderzoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Dat je inzicht krijgt in je kwaliteiten, waarden, overtuigingen en identiteiten. Met het uiteindelijke doel: je het vooral gemakkelijker te maken!

Maar…

Als ik dan toch mijzelf moet labelen Dan kies ik voor: life coach, loopbaancoach, persoonlijke ontwikkeling coach en executive coach. Dat zijn de thema’s waar ik mij dagelijks mee bezighoud en mij in de afgelopen twintig jaar heb gespecialiseerd. En soms kan dat ook wandelend in de Toscaanse heuvels!

 

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist