Wandelcoaching

Het Pieterpad: meerdaagse coaching en wandelen in één

Stel je eens voor…Een paar dagen wandelend door het bos, over de heide, langs het water en door pittoreske dorpjes. In stilte of in gesprek. In alle rust aan de slag met jouw persoonlijke vraagstuk. In de loop van de middag aankomen in het dorp bij je bed en breakfast. Daarna de benen ‘omhoog’ en even ontspannen onder het genot van een aperitief. En na het diner moe en voldaan lekker slapen…nou dát is dus meerdaagse coaching op het Pieterpad.

Waarom wandelen samen met een coach?

Beroemde filosofen uit het verre verleden zoals Hippocrates stelden al: ‘Lopen is voor de mensheid het beste medicijn.’ De hedendaagse wetenschap, die de relatie tussen gezondheid, bewegen en groen onderzoekt, bevestigen de ideeën van de filosoof. Het werkt stress verlagend, het maakt je energieker en het stimuleert je creativiteit. Voor mij dus genoeg redenen om dit jaar meerdaagse coaching in combinatie met wandelen op het Pieterpad aan het coachingsmenu toe te voegen.

En natuurlijk kun je ook prima alleen lopen. Daar heb je geen coach voor nodig. Maar coaching in combinatie met wandelen heeft wél duidelijk een meerwaarde. Wanneer je in beweging bent blijkt dat onderwerpen die je als lastig ervaart makkelijker te bespreken zijn. Er is letterlijk meer ruimte. Je komt gemakkelijker tot de kern van de zaak. En er is ontspanning.

coaching terwijl je wandelt van A naar B

Voordat we op reis gaan

Voorafgaand aan onze meerdaagse wandeling hebben we een intakegesprek. We maken dan kennis, kunnen ervaren of er de welbekende klik is en we onderzoeken je coachingsvraag. Wat wil je bereiken met de coaching. Wat moet het coachingstraject je opleveren? Vervolgens doe ik je een voorstel op maat aangezien geen traject gelijk is. Op die manier gaan we goed voorbereid van start.

Verschillende wensen verschillende mogelijkheden. 

In overleg stellen we samen jouw reis samen. Iedere reis is maatwerk. Ik regel vervolgens de praktische zaken. Wat zijn de keuzemogelijkheden:

  • Het aantal dagen dat je wilt lopen. Het minimum is drie dagen en er is geen maximum.
  • Je voorkeur qua type overnachting, bed en breakfast of hotel.
  • Lopen met rugzak of liever gebruik maken van bagagevervoer.

Op de website route.nl kun je alvast alle etappes bekijken.

Tijdens onze wandelcoaching houden we ons vanzelfsprekend aan de RIVM-richtlijnen en blijven we op anderhalve meter afstand.

Liever toch in de toekomst naar Toscane of een andere vorm van coaching? Bekijk hier de mogelijkheden

NOBCO

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist