Werkwijze

Een gedegen voorbereiding en een wederzijdse klik bepalen in grote mate het succes van de training of coaching.

Kennismaken
Is er een klik en ben ik de juiste persoon voor het traject? Dan maken we de verwachtingen helder. Jij geeft aan wat je wens is, wat je doelen zijn en welk resultaat je verwacht afhankelijk van je tijd en investeringscriteria. Stel jezelf de vraag welke gedragsverandering je wilt zien om het programma tot een succes te maken?

Voorstel op maat
Ik maak een voorstel waarin ik inhoudelijk het programma onderbouw, inzicht geef over de duur van het traject en de kosten die dat met zich meebrengt. Elk advies is gebaseerd op jouw specifieke situatie. Kortom: maatwerk!

Naast het vergroten van inzicht, kennis en bewustwording vind ik het belangrijk dat je ook daadwerkelijk met het geleerde aan de slag gaat op de werkvloer. Ontwikkelen doe je niet in een paar dagen maar is een continu proces.

Gedurende het traject zullen we regelmatig in contact zijn over het verloop en de ontwikkelingen. Kortom, ik houd graag de vinger aan de pols om tot een goed resultaat te komen.

We sluiten het traject af met een evaluatie.

Werkvormen
Aan het begin van elk traject vraag ik naar het persoonlijke leerdoel. Wat kom je ‘halen’? Want alleen ‘openstaan’ voor wat er wordt aangeboden is niet voldoende. Actief deelnemen is de basis. In de training en coaching wissel ik theorie af met oefeningen. Veel doen is het motto! Werken met acteurs is daar een voorbeeld van.

Werken met een acteur
Zowel in de trainingen als tijdens de coaching maak ik regelmatig gebruik van een trainingsacteur. We kunnen namelijk veel praten over gedragsveranderingen maar het blijkt dat ‘DOEN’ de meest effectieve aanpak is en blijvend resultaat geeft. Het nieuwe gedrag wordt daarmee onderdeel van onszelf. Voor velen spannend maar het resultaat is verbluffend. Achteraf geven de deelnemers vaak aan dat het reuze meeviel en eigenlijk ook erg leuk is.


© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist