Individuele coaching

Van vast naar vrij

Je wilt investeren in je ontwikkeling op professioneel- en/of persoonlijk vlak. Misschien ervaar je jouw vraagstuk als een worsteling en wil je dit nu doorbreken. Je wilt zelf de regie in handen hebben. Hoe dan ook wil je het jezelf vooral makkelijker maken in de toekomst. Makkelijker in je persoonlijke leven of in je rol als leidinggevende of in het maken van keuzes. Coaching is een intensieve en effectieve aanpak voor heel veel verschillende vragen. Persoonlijke individuele (online)coaching is geschikt als je doelgericht, een-op-een, concreet en in een veilige setting met je eigen vraagstuk aan de slag wilt. Mijn specialiteiten zijn vraagstukken die betrekking hebben op je werk, je leven, je loopbaan en leiderschapsontwikkeling. Hoe dan ook, van vast naar vrij!

Je wilt:

 • … je zelfvertrouwen vergroten
 • … grenzen beter leren aangeven (assertiever handelen)
 • … leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en versterken
 • … je loopbaan onder de loep nemen en keuzes daarin maken
 • … meer inzicht in je kwaliteiten en talenten en hoe deze in te zetten
 • … de draad weer oppakken na een burn-out
 • … balans vinden tussen privé en werk
 • … je onafhankelijkheid en zelfstandigheid vergroten
 • … inzicht in het doel van je eigen leven en daar naar handelen
 • … het roer omgooien en leren omgaan met ‘de beren op je weg’
 • … gewoon weer een blijer mens worden
 • … je communicatie stijlen herkennen en uitbreiden
 • … patronen doorbreken en nieuw gedrag aanleren

Mijn rol als coach

Mijn doel is dat ik snel weer overbodig ben, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Ik geloof erin dat coachingstrajecten kort kunnen zijn om iemand weer op weg te helpen. Dat maakt het zeker niet oppervlakkig maar laten we het ook niet groter maken dan nodig is.

Ik ben coach en dat betekent voor mij dat je niet bij mij in therapie komt. Niet je verleden staat centraal maar je toekomst.

Als coach houd ik je een spiegel voor, geef ik feedback en denk ik met je mee om jouw persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Af en toe zal ik je ook liefdevol confronteren. Ik daag je uit om je gedragspatronen, overtuigingen, waarden en normen te ontdekken en te erkennen. Samen kijken we naar alternatieven die bij je passen en haalbaar zijn. Je nieuwe inzichten kun je gelijk toepassen in je dagelijkse praktijk.

Het Coachingsmenu:

Optie 1: Regulier Coachingstraject

Een coachtraject bestaat meestal uit vijf gesprekken van anderhalf à twee uur. Vooraf bepalen we samen welke doelen je wilt behalen in je persoonlijke ontwikkeling. Wanneer ben jij tevreden aan het einde van het traject. Daar richten we ons op. Tijdens het traject houden we scherp in de gaten of het voldoet aan je verwachtingen. Tenslotte bespreken we of jij je doel hebt gehaald. Deze vorm van coaching kan overal in het land. Ik maak gebruik van locaties van Het Coachhuis.

Optie 2: Online coaching

Voor de Corona pandemie was online coachen in mijn praktijk een uitzondering. Maar is het vast onderdeel van mijn werk geworden. Kortom, de wanneer hier je voorkeur naar uitgaat is dat geen enkel probleem. Twijfel je of online-sessies wel iets voor je zijn? We hebben eerst geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek en een intake. Daarin kun je ervaren of online coachen bij je past. Daarna besluiten we samen of we doorgaan of niet.

Optie 3: Via Francigena, 7-daagse coachingsreis in de heuvels van Toscane

Gedurende vijf dagen lopen we in het hart van Toscane via de eeuwenoude pelgrimsroute de Via Francigena. Al lopend door de Toscaanse heuvels gaan we aan de slag met jouw vraagstuk en persoonlijke ontwikkeling. En ondertussen wandelen van de ene historische plek naar de volgende prachtige locatie. Een week weg van het thuisfront, even geen beslommeringen en het avontuur aangaan. Elke dag een etappe, goede gesprekken, natuur, de Italiaanse heuvels, coaching,
heerlijk eten en de support van de groep. Want deze coachingsreis is voor een klein gezelschap. Maximaal zes personen. Zie voor verdere informatie: Via Francigena: Coachingsreis in Toscane

Optie 4: Individuele Coachingsreis Italië

Een coachingsweek midden in de Toscaanse heuvels is een cadeau aan jezelf! Een week waarin jij helemaal centraal staat. We gaan intensief aan de slag met je persoonlijke vraagstukken waar door de waan van de dag soms net te weinig tijd en aandacht voor is. Ik zet je aan tot zelfreflectie om zo te komen tot nieuwe inzichten. Het voordeel is dat je in een korte periode je resultaat behaalt en de impact groot is. De thema’s betreffen je persoonlijke leven, je werk, je loopbaan en/of leiderschapsontwikkeling. Zie voor verdere informatie: Coaching in Toscane. 

Optie 5: Coaching op jouw eigen unieke locatie

En de laatste optie is coaching op een locatie die jijzelf bepaalt. Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling op de alm? Of een prachtig fjord in Noorwegen? Of gaat je voorkeur uit naar een locatie dichterbij, bijvoorbeeld Schiermonnikoog? Het kan! Hoe dan ook is het een plek waar jij je goed voelt. De plek moet aan een aantal voorwaarden voldoen: rust, ruimte en genoeg mogelijkheden om te kunnen ontspannen. Samen maken we het programma en bekijken we de mogelijkheden. Dit coachingstraject is maatwerk en elke keer uniek.

Wil je een indruk krijgen hoe zo’n coachingstraject verloopt? Lees hier de terugblik van het coachingstraject in Tirol.

coaching op locatie
NOBCO

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist