Loopbaantraining in Toscane

Driedaagse loopbaantraining in de heuvels van Toscane

Soms fantaseren we wel over een nieuwe baan en misschien dromen we zelfs wel over een hele carrière switch. Vaak blijft het daar dan ook bij. Veranderen is nu eenmaal niet de favoriete bezigheid van de mens. We werpen gelijk allerlei excuses in de strijd waarom het op dit moment even niet handig uitkomt of lastig is. Voordat het proces van verandering überhaupt op gang is gekomen is alle energie er al weer uit. Wat dan overblijft is dat we doen wat we altijd al deden.

Totdat…het blijkt dat er vaak eerst een soort shock-effect moet plaatsvinden. Dit kan zijn een reorganisatie, burn-out of stevig gedemotiveerd raken om andere redenen. Dit klinkt allemaal wat somber maar uit eigen ervaring weet ik dat het zo werkt. En dan is er vervolgens de vraag: ‘Ik wil wel iets anders, maar ik weet niet zo goed wat’. Vaak weet je heel goed wat je niet meer wilt maar je hebt nog geen idee wat je daadwerkelijk wél wilt.

Kortom, veel aanleidingen en vragen die om de hoek komen kijken wanneer je je loopbaanontwikkeling onder de loep neemt. Het doel van deze loopbaantraining is dat je zelf de regie in handen neemt, bewust keuzes maakt en de vrijheid hebt om je eigen pad te bewandelen.

Waarom in Toscane?

Net als bij de coaching in Casa di Mirjam, blijkt dat wanneer je even helemaal weg bent van je dagelijkse beslommeringen, letterlijk en figuurlijk afstand neemt tot de werkvloer, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, je je pas écht kunt concentreren op de vragen die er op dat moment toe doen. Dus ook nu draagt de locatie bij aan het succes en het resultaat van de training. En daarnaast geloof ik dat leren ook vooral leuk mag zijn en dus ook op een fijne locatie.

Programma

Bij het ontwikkelen van deze training ben ik eens op het internet gaan surfen om me te laten inspireren. Ik kom tot de conclusie dat het aanbod enorm is en qua inhoud niet zoveel verschilt. En ook het programma wat ik voor ogen heb komt in grote lijnen overeen. Wat maakt deze training dan anders? Nou, ten eerste plaats ik geef hem. Daarnaast ben ik geen grote liefhebber van persoonlijkheidstesten. Of je nu water bent of aarde, supporter of promotor, introvert of extrovert, die sticker ga je van mij niet krijgen. Wat we wel doen is in gesprek gaan, graven, liefdevol confronteren en vooral zelf tot inzichten en bewustwording komen.

De volgende stappen ga je doorlopen:

 • Doelstelling; Wat wil je bereiken met de loopbaantraining
 • Zelfanalyse; wie ben je, wat zijn je talenten, je kennis en vaardigheden, je dromen, welke waarden zijn belangrijk, wat belemmert je, wat maakt jou uniek, je behoeftes, etc.
 • Actieplan; Op basis van de uitkomsten van de voorgaande stappen maak je een actieplan. Realistisch en haalbaar. Je maakt keuzes en brengt je eigen routeplan in kaart.
 • Uitvoering; je gaat aan de slag met je actieplan. Medecursisten houden elkaar op de hoogte en geven feedback. Ikzelf sta telefonisch stand-by en ben indien nodig je stok achter de deur.

Aangezien ik absoluut wil dat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij verdient bestaat de groep uit maximaal 6 personen. Bij minimaal 4 personen gaat de training door.

Naast de training is er nog genoeg ruimte om te ontspannen. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag een duik in het zwembad of in de avond met een goed glas wijn (of iets anders) en een boek in de tuin. Maar hoe jij je wilt ontspannen dat weet jezelf eigenlijk het beste! Daarnaast zullen we zeker een bezoek brengen aan het pittoreske San Gimignano.

Waar vindt de training plaats?

De training wordt gegeven op een fantastische locatie: La Fattoria Santo Pietro in Pancole. Het is een agriturismo gelegen in de prachtige glooiende heuvels van het Toscaanse landschap. Rust, lekker Italiaans eten en ontspanning zijn de drie pijlers van deze locatie. Je beschikt over een éénpersoonskamer met badkamer. Daarnaast is er een zwembad dat zorgt voor de nodige afkoeling.

Pancole is een Borgo gelegen tussen beroemde middeleeuwse stadjes zoals San Gimignano en Certaldo. Kijk op de website voor meer impressies.

Bereikbaarheid

Dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Pisa en Florence. Met Ryanair en Transavia vlieg je voordelig op Pisa. Vanaf het vliegveld reis je met de trein naar Certaldo en daar haal ik je vanzelfsprekend op.

Investering

De kosten voor deze driedaagse loopbaantraining in Toscane zijn € 1495,- p.p. excl. btw.

Dit is inclusief:

 • Vooraf telefonische intake
 • 3 trainingsdagen
 • Een uur individuele coaching
 • Verblijf Fattoria Santo Pietro (4 overnachtingen)
 • Arrangement (op basis van volpension, inclusief wijn/koffie en thee)
 • Transfer station Certaldo naar Pancole
 • Telefonisch evaluatiegesprek
 • Bezoek San Gimignano

Dit is exclusief:

 • Reiskosten, Nederland – Italië
 • Transfer Pisa – Certaldo
 • Eventuele auto huur
 • Reis -en annuleringsverzekering
 • Overige drankjes gedurende de dag

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist