Coaching stilstaan

Never waste a good crisis…

07-09-2021 |

Vertel eens, hoe vaak sta jij nu bewust stil bij je toekomst? En dan heb ik het niet over de things-to-do lijstjes die je maakt aan de keukentafel voor de volgende dag(en). Ik heb het over je toekomst op de langere termijn. Welke koers ga je varen, welke weg wil je inslaan? Waar verlang je naar?

Ik weet niet hoe het jullie is vergaan het afgelopen jaar maar met deze vragen was ik totaal niet bezig. Plannen maken voor de toekomst? Ik leefde bij de waan van de dag. En ik zat een beetje verstopt in mijn eigen cocon.

Maar zo langzamerhand kan het weer…we kunnen weer vooruitkijken. We kunnen weer verlangen en dromen. En minstens zo belangrijk we kunnen er concreet invulling aangeven.

Tijdens mijn wandelingen in de afgelopen weken sta ik regelmatig stil. Ik maak het liefst pas op de plaats als ik buiten ben. En stel mezelf dan vragen zoals: wat heeft het afgelopen jaar je doen inzien? Ga je verder waar je was gebleven of ga je keuzes maken? (Onder het mom: never waist a good crisis). Hoe ga je verder Mir? Waar ligt je focus op? Wat is belangrijk?

Een spannend proces, dat is het! Want het betekent vaak ook keuzes maken. En wat belemmert me dan soms in het maken van de keuzes?

Wanneer sta jij even stil?

Soms kan een middag stilstaan bij je toekomst al veel waardevolle antwoorden geven.

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist