Referenties

Dit is een kleine selectie van de referenties die ik in de loop der tijd van mijn klanten heb gekregen. Het betreft hier de ervaringen van bedrijven waar ik een training of teamcoaching heb ontwikkeld en gegeven. Ervaringen van mijn gasten die coaching hebben gedaan in Toscane kun je terugvinden op de pagina Coaching in Toscane

Marloes Drenthen, senior Marketeer bij Topicus Deventer

Waar moet ik beginnen. Er is zoveel moois te vertellen over Mirjam. Mirjam heeft mij persoonlijk en het team gecoacht toen ik net in een leidinggevende functie trad. In het kennismakingsgesprek kreeg ik al direct het gevoel dat ze mij begreep; mijn uitdagingen en ambitie had ze haarfijn door. Door haar warmte en open houding geeft ze het vertrouwen dat alles bespreekbaar is. En dat is het ook. In wandelsessies en gesprekken op kantoor heeft ze mij laten inzien welk gedrag mij helpt en remt in mijn ambities. Ze stelt (ook confronterende) vragen waardoor je zelf gaat nadenken. Zelfreflectie doe ik vaak en graag, maar Mirjam wist nieuwe patronen en angsten bloot te leggen.

Ook de diverse teamtrainingen hebben ons verder gebracht. Mirjam zorgt voor een veilige omgeving en heeft voor iedereen oprechte aandacht. Binnen een uur hadden we het gevoel dat we elkaar beter begrepen en kregen we meer respect voor elkaar. Alle ego’s, angsten, kwaliteiten, valkuilen en ambities lagen op tafel. Eenmaal als team konden we onze uitdagingen als team bespreken. Bij ons laatste bijeenkomst kwamen hier zelfs actiepunten uit die ons daadwerkelijk verder hebben geholpen. Ik spreek niet alleen voor mijzelf wanneer ik uitspreek dat we uitkijken naar de volgende teambijeenkomst.

Judith Röling, Concept Developer B-to-C, Jaarbeurs 

Het voelde bijna als een feestje om dit coachingstraject met Mirjam te doorlopen. Mirjam wist een setting te creëren waarbij ik open en eerlijk alles op tafel kon leggen. De gesprekken die we hadden tijdens onze wandelingen langs de IJssel vlogen voorbij door het denkproces dat bij mij in gang werd gezet en alle leerzame inzichten die ik gedurende het traject ontving.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik zowel op persoonlijk als zakelijk vlak mij heel erg heb ontwikkeld en mij nog steeds aan het ontwikkelen ben. Door de inzichten die ik van Mirjam heb gekregen, begrijp ik beter waarom ik de dingen doe/voel zoals ik ze doe/voel. Dit zorgt er voor dat ik minder frustraties heb, meer rust heb gevonden en dat ik bewuster kan kiezen hoe ik met situaties omga en mij, indien nodig, hier beter op kan voorbereiden. Al met al is de continue stress die ik in mijn hoofd en lijf voelde weg en word ik niet meer zo geraakt door alles en iedereen om mij heen. Ik zit weer lekker in mijn vel.

Els Frigge, Opleidingsmanager bij Zorgcampus Rotterdam

Mirjam Boot is een bijzonder mens. Ik ken haar vanaf haar beginperiode als trainer. Zij heeft de gave snel contact te maken en vertrouwen te winnen van mensen op alle niveaus. Haar trainingen zijn nooit saai door haar relativerend vermogen, energie en humor. Zij is in staat diepgang te creëren zonder dat het ‘zwaar’ wordt en op de juiste momenten humor in te zetten. Ik heb haar zien groeien van junior naar senior en heb veel respect voor haar gedrevenheid. Echt een fantastische trainer zoals er maar weinig rondlopen!

José Koerts, Teammanager en Pieter Ronhaar, Psycholoog van ACT team 2 Altrecht

“Wij hebben met ons team een coachingstraject gedaan met Mirjam als coach. Mirjam doet dat verfrissend, energiek, betrokken, professioneel, persoonlijk, confronterend, belangstellend, veilig en verbindend. Met de nuchterheid van een Groningse en de zwier van een Toscaanse.  Hierdoor heeft het team als geheel goed kunnen profiteren van dit coachingstraject. Natuurlijk was er veel aandacht voor deelprocessen van de teamdynamiek, zoals leiding geven, de rol van feedback, verbetering van de communicatie etc, maar ook had zij oog voor individuele teamleden en hun eigen ontwikkelingen.”

Sander van Doorn, HR-adviseur Dr. Oetker Amersfoort en Leeuwarden

Reeds sinds 2007 werk ik op frequente basis met Mirjam samen. Zij heeft naar volle tevredenheid verschillende coachingstrajecten en trainingen voor diverse afdelingen binnen onze organisatie verzorgd. Mirjam weet bij vele mensen de gevoelige snaar te raken, waardoor zij deze mensen ook daadwerkelijk in beweging krijgt. Dit doet zij op de voor haar kenmerkende wijze: eerlijk, duidelijk en empathisch. Mirjam is zeer goed in staat om met verschillende niveaus te werken en past zich hierop moeiteloos aan.

Tevens een bevestiging van het feit dat haar kwaliteiten worden gewaardeerd is dat een aantal van de getrainde en gecoachte medewerkers nog steeds contact met haar hebben voor om advies te vragen, maar ook om te sparren of van gedachten te wisselen. Dat is de ultieme vorm van ‘aftercare’. Wanneer het doel is om medewerkers uit hun comfortzone te krijgen en langdurig verandering te bewerkstelligen dan is Mirjam een optie waar je niet omheen kunt!

Richard Pijl, Locatiecoördinator Prins Claus Conservatorium Groningen

Het eerste blok van de training Operationeel Leidinggeven heb ik gevolgd bij Mirjam.

In het begin viel het mij op dat ik tijdens de training zeer ontspannen was. Aan het einde van de 1e cursusdag kon ik eigenlijk al opmaken dat in de 20 jaar die ik voor mijn huidige werkgever werk en na alle cursussen die ik heb gevolgd, dat ik deze cursus heel interessant vond. Ik vroeg mij af waar dit aan lag en ik kon maar 1 ding concluderen… dat kwam door diegene die voor de groep stond. Mirjam geeft de cursus vanuit haar eigen ik! Mijn ervaring van alle voorgaande cursussen is dat iedereen het doet vanuit het boekje en dat is iets wat erg saai en storend is maar vooral niet inspirerend. Mirjam daarentegen geeft de training vanuit haar belevenis, haar eigen ervaring en gevoel en dat maakt het heel persoonlijk en prettig.

Na de tweede dag was mijn conclusie, dat ik twee dagen vol interesse, vol overgave en vol genoten heb. Een dikke 10 met een griffel voor Mirjam en voor iedereen een aanrader!

Monique Dobrnjac-Verhoeff, Teamleider CCO Kluwer Alphen aan de Rijn

Ik heb Mirjam in eerste instantie leren kennen tijdens een coachingstraject. Zij was voor mij persoonlijk een topcoach. Ze voelt goed aan waar leerpunten zitten en weet deze duidelijk te benoemen. Het traject dat ze voor me heeft neergezet paste persoonlijk erg goed bij mij. Mirjam is een persoon die heel direct bevindingen benoemd en nergens omheen draait. Ik vond dit zelf heel erg prettig, hierdoor heb ik heel veel aan het coachingstraject terug. Wat ook fijn is, is dat Mirjam wanneer je haar tegen komt nog steeds navraag doet hoe het nu met de leerpunten van toen gaat en zij weet ook nog precies wat de leerpunten waren.

Buiten mijn eigen coachingstraject heb ik ook met Mirjam te maken gehad als trainer. Zij heeft verschillende trainingen aan medewerkers van mij gegeven. Ik ben zelf zeer tevreden over de resultaten van deze trainingen en de terugkoppeling die zij heeft gegeven.

Paul Hanrath, Information analyst bij Wolters Kluwer Nederland B.V.

De trainingen van Mirjam vind ik een genot om aan te mogen deelnemen. Als zich weer een gelegenheid voordoet, ben ik er graag bij. Zo heb ik o.m. een training time management gevolgd. Daar was ik aangenaam verrast, dat zij vooral inging op het gedrag en de overtuigingen daarachter die je kunnen stimuleren of verhinderen, om een goed time management te voeren. Ja natuurlijk, ze besprak ook de tips hoe je met e-mail om kunt gaan en zo, maar de nadruk lag toch op waar het volgens mij echt om gaat: gedrag en eigen achtergronden op basis waarvan gedrag ontstaat.

In de groep weet ze voor iedereen een benadering te vinden die bij de persoon zelf past. Verder voegt ze een gezonde dosis lach toe, waardoor ook zwaardere of heftigere thema’s goed kunnen landen. Steekwoorden: Persoonlijk, juiste diepgang, een lach, betrokkenheid. Voor mij als cursist: thuis voelen, fijne trainingsdagen, veel opsteken.

Wil je meer weten over hoe mijn trainingen of coachingstrajecten worden ervaren? Kijk op mijn Linkedin-profiel.


© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist