Het echte zelfvertrouwen

07-07-2022 |

Deze ene zin trok jarenlang mijn aandacht…en kon ik tegelijkertijd ook prima negeren.

Dit kaartje, gekregen van mijn coach, stond namelijk in mijn oude huis prominent op de schoorsteenmantel. Het lonkte naar me. Wanneer ik er langsliep wierp ik er af en toe een blik op, stond er soms maanden niet bij stil en bovenal ontweek ik het…

En waarom? Omdat ik eigenlijk doodsbang was om de daad bij het woord te voegen, letterlijk. Ik wist namelijk wel wat me te doen stond, namelijk m’n vleugels uitslaan maar het ontbrak mij aan voldoende zelfvertrouwen. En dus nog even geen vrijheid en geluk…

We kunnen veel lezen, onderzoeken en in onszelf graven om te begrijpen waarom het ons ontbreekt aan zelfvertrouwen. Maar ik geloof vooral dat DOEN de weg is om zelfvertrouwen te ontwikkelen.

En is dat spannend? Ja!
Het is niet een kwestie van ‘gewoon doen’ zoals je misschien wel eens om je heen hoort. Het is een proces…

Wat zou jij nu heel graag willen DOEN? En wat is de eerste stap die je kunt zetten? Maak de stappen vooral niet te groot.

Veel plezier met het maken van je plan☀️

Dream big,
Start small,
But most of all, start (Simon Sinek)


#vanvastnaarvrij #keuzevrijheid #zelfvertrouwen #autonomie

© Mirjam Boot 2015 | By Websiteanalist